tirsdag 14. desember 2010

Sandvika Videregående Skole

Forrige uke på mandag og tirsdag hadde vi ikke vanlige skoledager. Begge disse to dagene var jeg og noen venner på utprøving på Sandvika videregående. Grunnen til dette er vel fordi alle elevene skulle besøke en videregående skole i to dager, for å se om det yrkesfaget de søkte på var noe for dem. Før vi ble plassert rundt på forskjellige videregående skoler, fikk vi velge to yrkesfag vi hadde lyst å prøve oss på. Når vi fikk vite hvor vi skulle og hva vi skulle på, fikk vi vite når vi skulle dit.
Som sagt ble jeg sendt på Sandvika videregående skole på mandag og tirsdag. Sandvika videregående ligger i Elias Smiths vei 15, like ved Sandvika senter. Sandvika er en av de beste skolene i Bærum og jeg var derfor heldig siden jeg ble sendt dit. Jeg ble sendt på MK- linjen, altså medier & kommunikasjon. Tidlig på mandag morgen dro vi til Sandvika videregående.  Det tok cirka 15 minutter med bil, men det hadde gått fortere vis det ikke hadde vært så mye morgen trafikk.
Når vi kom fram til skolen, ble alle utprøvings elevene samlet i en stor sal sånn at vi fikk vite litt mer om hva vi skulle gjøre på besøket. Lærerne presenterte seg selv, og lærte oss litt om MK- linjen og yrkesmuligheter vis vi valgte denne linjen. Vi fant ut det faktisk er ganske mange ting man kan bli vis man satser på MK- linjen, som for eksempel lydmann/dame, fotograf og mye mer. Vi fikk vite at alle utprøvings elevene skulle bli delt inn i grupper med Vg1 studentene (videregående første klassinger). Alle gruppene skulle lage et eget magasin som skulle handle om phykisk helse. Magasinet skulle være på minst åtte sider. Alt måtte være skrevet og laget selv. til og med bildene måtte vært tatt selv, og vis vi kopierte noe fra nettet ble det tatt som stjeling.
Etter vi hadde fått vite gruppene, var det spising. Da hadde vi 45 minutter, med pause og spising.  Vi fikk lov til å dra til Sandvika og kjøpe oss noe der eller bare bli i kantinen. Vi valgte Sandvika og dro for å kjøpe oss noe godt å spise. Når vi kom tilbake, gikk alle gruppene sammen og begynte å planlegge hva enkelte personer skulle gjøre. Vi ble godt kjent med gruppen vår og de viste oss rundt på skolen. Skolen var veldig lang og høy. Det var mange etasjer der. Selve korridoren var utrolig lang, men sammentidig annerledes fra andre skoler på grunn av glass veggene og utseende. Inne i gangene var det små lyktestolper til pynt. Mens vi gikk rundt på skolen intervjuet vi noen personer til et innlegg i magasinet vårt. Jeg intervjuet ikke, men tok bilder.
Dette gjorde vi meste parten av dagen, men vi hjalp også de andre med deres saker. På slutten av dagen gikk vi ned i skolens lys studio. Det er rommet hvor man tar bilder, akkurat sånn som på photoshoot. Grunnen til at vi tok bilder der, var fordi vi skulle lage et bilde innlegg som forklarte physisk helse. Det var utrolig morsomt å ta bilder der nede.
Den andre dagen vi var der, var det ikke så mye mer å gjøre. Vi måtte først og fremst øve oss på å presentere magasinet vårt og sette det sammen. Den dagen slappet vi av mye, og spiste kake som en på gruppen vår hadde laget spesielt til oss. Senere den dagen fremførte vi magasinet vårt.
Før jeg kom til Sandvika videregående vår forventningene mine at det skulle bli morsomt og lærerikt. Det var riktig. Besøket vårt var utrolig morsomt og vi lærte en del. For å være helt ærlig var ikke selve prosjektet det morsomste. Det var nok mer gruppen vi var på som gjorde det morsomt å være der. oppgaven var litt morsom, men jeg tror nok neppe at dette er noe jeg kommer til å satse på selv om jeg anbefaler det til andre.
Takk vis du gadd å lese alt dette. Og vis noen av dere faktisk kommer til å begynne på MK- linjen, så er det en fordel å være flinke til å smiske!
- Tofu- Tessa <3

http://www.bundebygg.no/article.php?articleID=231

onsdag 1. desember 2010

1. Desember

Ja, nå er det endelig desember igjen. En koselig vintermåned med mye julestemning. Som de fleste rundt meg, gleder jeg meg kjempe mye til juleaften. Gavene, maten og gavekalenderen min gir meg sånn en koselig steming. Humøret mitt blir helt på topp når jeg ser snøen falle. Desverre er det ikke juleferie helt ennå, men jeg kan fortsatt glede meg. Noen andre ting som også er så koselig med julen er jo selvfølgelig de nye julekalenderene som kommer på TV hvert år. Julen er den koseligste høytiden i året (ifølge meg).

//weheartit.com
Som hvert år, har jeg den vanlige FLAX Skrapelodd kalenderen. Mine forventninger om vinne er ikke så store, etter som jeg aldri vinner.... men det er jo selvfølgelig lov å håpe på 500 000 kr premien!


-Tofu-Tessa <3

onsdag 3. november 2010

Flammeprøve
Hensikt:
Hensikten med dette forsøket var å påvise hvilken flammefarge som kjennetegner ulike stoffer og salter.
Utstyr:
· Digeltang
· Gassbrenner
· Vann
· Aluminiumsstang
· Avtrekk
· Lighter/fyrstikker
Beskrivelse:
Det første vi måtte gjøre var å sjekke om aliminiumsstangen var ren for stoffer. Dette gjorde vi ved å feste stangen til en digeltang slik at hendene våre ikke skulle bli brent. Vi puttet aluminiumsstangen inn i flammen, og sjekket om flammen forandret farge. Siden flammen beholdt sin vanlige farge, var det ikke noe stoff rester på den. Så puttet vi aluminiumsstangen opp i vannet slik at stoffet vi skulle teste ut skulle sitte fast på stangen. Når stoffet hadde festet seg til stangen, stakk vi tuppen av stangen med stoffet på inn i flammen.
For hvert nytt stoff vi testet, gjorde vi samme prosedyre med stangen som beskrevet over, før vi testet stoffet i flammen.
Observasjoner:
Det som skjedde med flammen var at flammefargen forandret farge etter hvilket stoff som ble puttet inn i flammen. Her er ett skjema om hvilke stoff som fikk de forskjellige fargene:


Kjemisk formel

Kjemisk navn
Flammefarge
NaCl
Natriumklorid
Oransje/gul

KCl
Kaliumklorid
Lilla/ Oransje (ferskenfarget)
CaCl2
Kalsiumklorid
Rød/ Oransje

BaCl2
Bariumklorid
Gul/ Grønn
Og litt oransje
Sr(NO3) 2
Strontiumnitrat
Rød/ Oransje

CuCl
Kobberklorid
Turkis/ Grønn


Konklusjon:
Konklusjonen er at ulike metallforbindelser brenner med ulike farger. Fargene kan være et fingermerke for spesielle metaller.
Kaliumklorid                         Baliumklorid                         Natriumklorid

Takk for at du leste dette :P
-Tofu-Tessa <3

torsdag 23. september 2010

Hvorfor ble det krig i 1914?

Her kommer en skole oppgave som jeg har skrevet. Det er faget samfunnsfag (som jeg er veldig glad i!!!) :P Nå har vi om første verdens krig. :D
Hvorfor ble det krig i 1914?
Krigen i 1914 hadde mange årsaker. Det finnes mange grunner til hvorfor denne krigen begynte.
Det hele begynte med mistenksomhet på begynnelsen av 1900-tallet og forskjellige folkeslag som ikke likte hverandre rundt i hele Europa. Mange land ville ha hevn på hverandre. Frankrike hadde lenge misslikt Tyskland og ville da ha hevn på dem, på grunn av krigen som hadde vært mellom dem på 1870-tallet. Denne krigen hadde Frankrike tapt, og følte nå at de måtte slå tilbake.  Derfor ble Tyskland redde for at Frankrike skulle gå til krig mot dem, så keiseren av Tyskland bestemte seg for å gå i allianse med et land kalt Østerrike-Ungarn. Dette gikk ut på at hvis et av disse landene ble angrepet skulle de støtte og hjelpe hverandre.
Da Frankrike fikk høre at Tyskland og Østerrike-Ungarn hadde gått sammen, ble de mistenksomme på at Tyskland skulle angripe dem i en ny krig. Dermed gikk Frankrike sammen med Russland, sånn at Frankrike ikke skulle stå alene i til felle en krig brøt ut. Senere kom også Storbritannia sammen med Frankrike og Russland. Italia bestemte seg da at de ville være venner med Tyskland og Østerrike-Ungarn.
På grunn av at alle disse landene hadde gått på forskjellige lag med hverandre, begynte alle landene å bli veldig mistenkelige på at de andre landene skulle angripe. Mange begynte å kjøpe og lagre flere våpen, som førte til at alle ble mer og mer mistenksomme.
I Europa på denne tiden ville alle være det mektigste landet og alle ville ha makt over flest land. Dette gjorde det til en konkurranse, og alle var mest opptatt av at de skulle være det mektigste landet.
I Østerrike-Ungarn var det et folkeslag som egentlig tilhørte et land kalt Serbia. Dette folkeslaget ville gjerne ut av Østerrike-Ungarn, fordi de ble behandlet dårligere enn det resten av Østerrike-Ungarn ble. Dette førte til at det var mange hemmelige organisasjoner som kjempet for dette folkeslagets frihet.  Så en dag var det en organisasjon som het svarte hånd, som skjøt tronfølgeren til Østerrike-Ungarn.  Østerrike-Ungarn trodde jo at dette angrepet var planlagt av Serbia, så de startet en krig mot Serbia. Dette fikk Tyskland vite, og da trodde de at det kom til å bli en stor krig av dette. Dermed gikk de til krig mot Frankrike, fordi de trodde de var sterkere enn Frankrike.
Dette var noen årsakene til første verdenskrig.

tirsdag 14. september 2010

Småartikkeler.

Heei <3 Som sagt er dette en skoleblogg, så her kommer fire småartikkler jeg har skrevet selv. 


E) Spøkelser.

I gammel folketro var et spøkelse en sjel eller ånd til et avdødt menneske som viste seg for levende mennesker. Spøkelser og gjenferd er paranormale skapninger som går igjen på jorda som døde sjeler. Det finnes mange grunner til dette, det kan ha noe med en tragisk eller voldelig død, eller kanskje fordi de føler at de må gjøre ferdig noe de ikke fikk gjøre i livet sitt. Spøkelsene som går igjen her på jorda er mest sannsynelig ulykkelige sjeler.  Det sies at spøkelser ser ut som mennesker, og beskrives som en enslig person som hjemsøker spesielle gjenstander, steder eller personer som de var knyttet til i livet. Mange tror at alle spøkelser og gjenferd er onde sjeler, men slik er det ikke.

D) Julenissen
Julenissen er en mann som bor på Nord-Polen. For små barn er han kjent for å være en små tykk mann som går rundt i en rød drakt med langt bølgete skjegg. Julenissen er en oppdiktet skikkelse som kommer fra europeisk folketro og gamle katolske tradisjoner. Julenissen kommer ofte den 24. desember for å dele ut julegaver til de minste barna. Julenissen kommer på en slede som blir dratt av reinsdyr. Det sies at han har 9 magiske reinsdyr. Natten til den 24. desember er det mange nordmenn som legger ut et glass saft og en bolle grøt til nissen, eller kanskje en gulrot til reinsdyrene.

Julenissen stammer fra 300-tallet, når en gutt ved navn Nikolaus ble født. Nikolaus vokste opp til å bli biskop i Myra i det sørvestlige Lille-Asia. Han gjorde bare gode gjerninger, og hjalp alltid andre slik at han ble kalt gavegiver.  Senere ble han til julenissen.


N) Biler
En bil er et transportmiddel som kan frakte deg de stedene du vil. De første bilene med bensinmotor ble bygd for omkring 100 år siden.  I begynnelsen var det ikke mange som kjørte biler, men nå blir biler kjørt til hverdags. Biler kan brukes til mange forskjellige ting som transportmiddel, passasjerbil og for eksempel racing.
På 1700-tallet var det mange oppfinnere som drømte om å lage en vogn(bil) som kunne gå selv. Det var da dampvogner ble oppfunnet. De ble drevet av dampmaskiner. Senere på slutten av 1800-tallet ble det oppfunnet biler med bensinmotor.
Alle biler er forskjellige, og i dag finnes det over 100 bilmerker. Bilene er bygd av tusenvis av deler. Når man sitter i en bil er det viktig med sikkerhet, i tilfellet man krasjer. Det finnes mange som blir drept eller skadet i bil krasj. For små barn er det viktig at de sitter i barneseter.
H) Pizza
Pizza er en matrett fra Italia. Pizza består av en deigbunn og ulikt fyll på toppen. Den orginale bunnen er ofte svært tynn, gjerne noen millimeter. Det vanligste å ha på toppen er gjerne tomatsaus, ost og/eller kjøtt. Pizzaen har blitt videreutviklet i U.S.A., men der har den tykkere bunn og mer fyll. Derfra har den spredt seg utover resten av verden, men som en slags hurtigmat. Pizza er en veldig populær matrett i Norge, og 80 % av befolkningen har smakt pizza. Pizzaen er som regel rund, men det finnes flere varianter av den. Som for eksempel en Calzone som er en pizza brettet i to.


I år 1000 f.kr lagde grekerne og etruskerne hver sine pizzatyper, men da var det bare grovt brød dyppet i sauser og kjøtt. Mange hundre år senere lagde romerne en prototype av dette, og utviklet pizzaen til noe nyere. På den tiden var pizza bare fattigmat, men siden det har pizzaen utvidet seg fra Italia og videre til U.S.A. og resten av verden.

søndag 5. september 2010

Oscarsborg :P :D

Hei sann <3 Hehe, vet at dette er mitt andre innlegg som heter oscarsborg, men på fredag var vi jo der. Så jeg måtte jo nesten skrive litt om det. :P

Okey, nå begynner jeg :D Det tok 2 timer med båt til Oscarsborg. Vi kjørte med en båt som het RIGFAR. Haha skrev feil på forrige innlegg <3 Og jeg skrev også at det sikkert skulle bli kjedelig på båten, men det var det ikke! Det var sykt gøy! Vi satt bare og snakket hele tiden<3 Og så gikk jeg og en venninne inn i styrer- huset (vet ikke hva det heter, men mener der hvor kapteinen styrer). Haha, der inne tok vi bilder med kapteinen, og så sa han til oss: lille prinsessene mine, vakre prinsessene mine.

Haha! Han var så hyggelig! Vi fikk helt lættis!















Når vi kom fren til Oscarsborg etter 2 timer med snakking og latter, møtte vi en guide som skulle ta med oss rundt på festningen. Vi gikk rundt og så på mange kanoner! De var sykt skumle!  Se så store de er da.
















Og så fikk vi høre mye mer om festningen og om Blücher. Vi gikk inn i en skummel tunnel, hvor det var skikkelig mørkt! Det var det mange mørke rom der, hvor det stod mange rare ting på veggene.















Det var mye mørkere enn dette da! Haha, mobilen min har bare veldig bra blits (vet ikke hvordan det skrives). Så det var faktisk skikkelig mørkt!
Derfor var det en skikkelig deilig følelse å komme opp fra mørket og få sollyset i fjeset!















LYS! <3

På veien hjem fra Oscarsborg, gikk jeg og venninnen min inn til kapteinen igjen. Det var skikkelig varmt der, og vi fikk faktisk lov til å styre båten. Haha, det var så morsomt! 



















Takk vis du gadd å lese alt det her. Snakkes
-Tofu-Tessa <3


torsdag 2. september 2010

Oscarsborg! :D

Hei alle sammen!<3


Gjett hvor vi skal i morgen :P Haha, vi skal til Oscarsborg (vis dere vet hvor det er da)! Jeg gleder meg egentlig litt jeg, det blir jo sikkert litt morsomt der da.


Hva er Oscarsborg?
Oscarsborg er en festning på Kaholmene i Drøbakssundet. Festningen har vært der i 350 år. Oscarsborg er mest kjent for synkingen av det tyske skipet blücher, dette skjedde den 9.april.1940. Haha høres skikkelig ut som en nerd akkurat nå! LOL <3 

Her er et bilde av Oscarsborg <3 Det ser litt kul ut der da!















Det ser også ganske fint ut! Lurer på om det er mange kanoner der...? <3 Haha, synes kanoner er litt skumle jeg...
















Se på dette skipet da! Det er jo sykt stort! Tenk at den lille øya jeg viste dere i stad (Oscarsborg) klarte å senke DETTE store skipet! Det er litt sykt da. Dette bilde er Blücher forresten. Og det som også er litt skummelt å tenke på, er jo at dette skipet var på vei inn til Norge for å ta kongefamilien! HJELP! Og at de tyske ombord på denne båten også hadde tenkt til å ta Norge! Assa vårt Norge! Vårt lille, søte Norge! Så frekt, ikke sant? Og tenk om de faktisk hadde klart det! Da hadde vi kanskje snakket tysk nå! Og tysk er ikke akkurat det peneste språket i verden...  


Men det som kanskje blir litt kjedelig er å sitte på denne båten i 2 timer... Det er litt kjipern :P Båten heter forresten RIGMOR. Men gleder meg litt anyway! Haha, snakkes da! Og håper at dere fortsatt vil lese bloggen min, selv om jeg virket litt nerdete akkurat nå <3

You know you love me <3 xoxo

-Tofu-Tessa <3

onsdag 1. september 2010

Forventninger i skole året.

Halla <3

Haha, nå sitter jeg på skolen og skriver. Hører på musikk! Energy in my Heart! NRJ er bare best <3 :P Men uansett, siden dette er en skoleblogg, skal jeg skrive litt om skolen og fagene. <3

Engelsk: Ehh... håper jeg får bra karakter...  Engelsk er egentlig ganske chill, og læreren er ganske kul. Så engelsk blir nok ikke så stress <3
Naturfag: Naturfag ja... Det er ikke mitt beste fag... Læreren vår er litt... ehh... hva skal jeg si?? STRENG!! Neida han er ikke så streng, han ga meg jo tross alt god karakter i fjor <3 Men håper på like bra eller bedre karakter i år :P
Samfunnsfag: I samfunnsfag har vi fått ny lærer. Hun er sååå kul! Men hun vi hadde før var også kul da. 
Norsk: digger norsken akkurat nå! Altså det å blogge <3 Haha var faktisk skikkelig skeptisk til det på starten...men digger det nå! Og læreren er syykt kul!! Haha, og han har verdens mest søteste sønn på snart 2 år! Vi satt i en hel skoletime og så på han! Han er så SØT!!
Gym: Digger gym! <3 Gym er så gøy, men det som er kjipt er at vi har friidrett i gym akkurat nå :/ Det er litt dumt.... Er ikke så god i det skjønner du... Men ellers liker jeg det meste i gym.
Musikk: Liker musikk, men spiller ikke noe instrument eller noe. Jeg danser da, så det er gøy <3
Tysk: Eh.. Håper på bra karakter, men tviler egentlig på at jeg får det... Vi har fått ny tysk lærer, som ehh... han er hyggelig foreløpig, meeen tror ikke han kommer til å være det så mye lenger. Vi er en litt problem, bråke klasse i tysken noen ganger skjønner du :P

Sånn! Er det noen fag jeg mangler nå??
Åjaaa, RLE og Matte!

RLE: er egentlig ikke så flink i det.. men det er egentlig ganske chill å ha <3
Matte: Ja matte ja... Det er helt klart mitt svakeste fag! Men jeg har tenkt å prøve å forbedre meg da. Og så har vi en litt streng matte lærer også... :P

Eh ja,.. nå må jeg gå. Vi skal ha gym <3 Gruer meg litt fordi vi har friidrett!! HJELP! Lengde hopp er så vanskelig... :P Snakkes

-Tofu-Tessa <3

søndag 29. august 2010

Frosk i kjelleren! :/

Haha! Overnattet nettopp med en venninne. Det var sååå morsomt! <3 Vi spiste bacon og bagetter til frokost! Det var digg! Vi fikk helt lættis, fordi vi ryddet og så plutselig hoppet det en frosk ut fra kommoden! Haha! I kjelleren liksom! Vi fikk helt lættis, og begynte å hyle drit høyt. Og den frosken var faktisk veldig stor! Det var litt skummelt. Vi fant ut at den hadde kommet inn gjennom vinduet mens vi sov.... Det er litt creepy å tenke på da! Tenk om den liksom hadde hoppet oppå oss da! SKUMMELT!

Dette her er ikke frosken da, det er bare en helt random frosk fra nettet <3

















Men nå er frosken og venninnen min dratt.... Hun måtte gjøre lekser eller no... :/ Men nå må jeg stikke, skal gjøre lekser:P

Snakkes

-Tofu-tessa <3

torsdag 26. august 2010

Mislykket sjokoladekake :P

Kom nettopp hjem fra fotball trening og sitter her og spiser sjokoladekake og drikker melk! :D Haha, det er kjempe godt og det var sååå morsomt å lage den! Jeg og en venn lagde den i går, kommer sikkert til å huske den kvelden for alltid! Og så smakte den faktisk syyykt godt, men den var skikkelig mektig. <3 Vet ikke helt hvorfor den heter mislykket sjokoladekake, for den vi lagde var jo ikke så veldig mislykket....  Men den het det i oppskriften så... <3  Haha, jeg ELSKER sjokolade! Det er bare så godt!
 Her er kaken. Den ser ikke så god ut.. men den var det assa! <3 Og så er den ikke så veldig brent selv om det ser sånn ut på bildet:P




















Også er det meningen at den skal være sånn myk og litt rennende inni.

Men haha! Vet du hva som skjedde på skolen i dag? Mat og helse læreren min sa at jeg lignet på en cocker spaniel<3 De er litt søte da! Her er et bilde av en...
De er litt nusselige da! <3 Måtte bare si det :P
Hun læreren er så morsom, og helt syk til å telle bokstaver i ord! <3 Haha det høres veldig dumt ut! Jaja.. Hade da <3

-Tofu-tessa <3

Første innlegg! :P

Halla! :P
Velkommen til min helt nye blogg. <3 Ehm... Jeg er en jente i 9 klasse i Bærum... og bare fordi jeg er fra Bærum betyr det IKKE at jeg er en sånn Bærums soss eller fjortiss :P haha, forresten er dette en skoleblogg. Altså en sånn blogg som jeg egentlig blir tvunget til å skrive av norsk læreren min.... (som er en VELDIG kul)! Så jeg kommer nok til å skrive litt om skolen, men også om vanlige ting.  

Hvorfor tofu?
Jo... Haha! Dere lurer sikkert på hvorfor jeg heter tofu-tessa..:P Jo, for det første så er jeg ikke en sånn tofu person, jeg vet egentlig ikke hva tofu er. Så... Haha! Og for det andre er jo dette en skoleblogg, så fikk vi ikke lov til å skrive vårt eget navn eller noe personlig info. Men hvertfall! Grunnen til at jeg heter tofu-tessa er at bare sånn plutselig, assa helt random begynte en av vennene mine å kalle meg tofu fordi det liksom passet til tessa :P Så da ble det liksom tofu-tessa :D Haha

-Tofu-tessa