tirsdag 14. desember 2010

Sandvika Videregående Skole

Forrige uke på mandag og tirsdag hadde vi ikke vanlige skoledager. Begge disse to dagene var jeg og noen venner på utprøving på Sandvika videregående. Grunnen til dette er vel fordi alle elevene skulle besøke en videregående skole i to dager, for å se om det yrkesfaget de søkte på var noe for dem. Før vi ble plassert rundt på forskjellige videregående skoler, fikk vi velge to yrkesfag vi hadde lyst å prøve oss på. Når vi fikk vite hvor vi skulle og hva vi skulle på, fikk vi vite når vi skulle dit.
Som sagt ble jeg sendt på Sandvika videregående skole på mandag og tirsdag. Sandvika videregående ligger i Elias Smiths vei 15, like ved Sandvika senter. Sandvika er en av de beste skolene i Bærum og jeg var derfor heldig siden jeg ble sendt dit. Jeg ble sendt på MK- linjen, altså medier & kommunikasjon. Tidlig på mandag morgen dro vi til Sandvika videregående.  Det tok cirka 15 minutter med bil, men det hadde gått fortere vis det ikke hadde vært så mye morgen trafikk.
Når vi kom fram til skolen, ble alle utprøvings elevene samlet i en stor sal sånn at vi fikk vite litt mer om hva vi skulle gjøre på besøket. Lærerne presenterte seg selv, og lærte oss litt om MK- linjen og yrkesmuligheter vis vi valgte denne linjen. Vi fant ut det faktisk er ganske mange ting man kan bli vis man satser på MK- linjen, som for eksempel lydmann/dame, fotograf og mye mer. Vi fikk vite at alle utprøvings elevene skulle bli delt inn i grupper med Vg1 studentene (videregående første klassinger). Alle gruppene skulle lage et eget magasin som skulle handle om phykisk helse. Magasinet skulle være på minst åtte sider. Alt måtte være skrevet og laget selv. til og med bildene måtte vært tatt selv, og vis vi kopierte noe fra nettet ble det tatt som stjeling.
Etter vi hadde fått vite gruppene, var det spising. Da hadde vi 45 minutter, med pause og spising.  Vi fikk lov til å dra til Sandvika og kjøpe oss noe der eller bare bli i kantinen. Vi valgte Sandvika og dro for å kjøpe oss noe godt å spise. Når vi kom tilbake, gikk alle gruppene sammen og begynte å planlegge hva enkelte personer skulle gjøre. Vi ble godt kjent med gruppen vår og de viste oss rundt på skolen. Skolen var veldig lang og høy. Det var mange etasjer der. Selve korridoren var utrolig lang, men sammentidig annerledes fra andre skoler på grunn av glass veggene og utseende. Inne i gangene var det små lyktestolper til pynt. Mens vi gikk rundt på skolen intervjuet vi noen personer til et innlegg i magasinet vårt. Jeg intervjuet ikke, men tok bilder.
Dette gjorde vi meste parten av dagen, men vi hjalp også de andre med deres saker. På slutten av dagen gikk vi ned i skolens lys studio. Det er rommet hvor man tar bilder, akkurat sånn som på photoshoot. Grunnen til at vi tok bilder der, var fordi vi skulle lage et bilde innlegg som forklarte physisk helse. Det var utrolig morsomt å ta bilder der nede.
Den andre dagen vi var der, var det ikke så mye mer å gjøre. Vi måtte først og fremst øve oss på å presentere magasinet vårt og sette det sammen. Den dagen slappet vi av mye, og spiste kake som en på gruppen vår hadde laget spesielt til oss. Senere den dagen fremførte vi magasinet vårt.
Før jeg kom til Sandvika videregående vår forventningene mine at det skulle bli morsomt og lærerikt. Det var riktig. Besøket vårt var utrolig morsomt og vi lærte en del. For å være helt ærlig var ikke selve prosjektet det morsomste. Det var nok mer gruppen vi var på som gjorde det morsomt å være der. oppgaven var litt morsom, men jeg tror nok neppe at dette er noe jeg kommer til å satse på selv om jeg anbefaler det til andre.
Takk vis du gadd å lese alt dette. Og vis noen av dere faktisk kommer til å begynne på MK- linjen, så er det en fordel å være flinke til å smiske!
- Tofu- Tessa <3

http://www.bundebygg.no/article.php?articleID=231

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar